Västkustens DX-klubb

Vi är en grupp radiointresseradFörslag logga VDXKe som sysslar med DX-ing .
Vi kallar oss Västkustens DX-Klubb (tidigare Volvo DX-Klubb) och ingår i Sveriges DX-Förbund sedan mer än 30 år. Om du är intresserad av Volvo DX-Klubbs historia så finner du vår jubileumsskrift från 2004 HÄR.
Vi träffas en gång i månaden på Radiomuseet. Då börjar vi alltid kl 19:00.

Under hösten 2018 ser programmet preliminärt ut som följer:

Tisdag 7/8:  Vi drar igång höstens verksamhet

Tisdag 4/9:  Eddystone – mer än ett fyrtorn. Moritz berättar om det välkända engelska radioföretaget.

Tisdag 2/10: Presentation av hur man lyssnar med SDR-mottagare

Tisdag 6/11: Program ännu inte bestämt

Tisdag 5/12: Program ännu inte bestämt

Dessutom har vi tidningsbytarträffar hos en av våra medlemmar mellan våra möten på Radiomuseet, alternativt så har vi arbetsmöte i Sveriges DX-Förbunds arkiv. Höstens träffar är kl 19:00 för tidningsbytarträff (alternativt kl 18:00 för arbetsmöten) följande tisdagar: 21/8 (tidningsbytarträff med föredrag av Kent om kompasser och annan marin utrustning), 18/9 (tidningsbytarträff), 16/10 (arbetsmöte), 20/11 (preliminärt tidningsbytarträff). Vilka datum som blir tidningsbytarträffar respektive arbetsmöten kan eventuellt komma att ändras, se uppdaterad information här på webben.

Vi brukar ordna en lyssnarträff på våren och en på hösten i någon sommarstuga, där det är fritt från störningar och där vi kan vi dra ut långa antenner. Datum för höstens lyssnarträff är ännu inte bestämt, men vi försöker ha det ganska sent (kanske november) för att ha så god hörbarhet som möjligt av Nordamerikanska mellanvågsstationer.

Ofta anordnar vi också något eller några studiebesök under året.

Här är medlemmar från Västkustens DX-Klubb och Malmö Kortvågsklubb på besök på Danmarks Radios långvågssändare i Kalundborg hösten 2017. Längst fram till höger stationens systemspecialist Jens Christian Seeberg som gav oss en djupgående presentation om stationen och dess historia.

Vi har vanligtvis något byggprojekt på gång, för våren är det ännu inte klart vad det blir, men det finns funderingar på att bygga aktiva LF-filter. Förra våren har flera medlemmar byggt frekvensräknare att ansluta till mottagaren.

De flesta av oss ca 15 man i klubben är även medlemmar i Radiohistoriska Föreningen i Västsverige som driver Radiomuseet.

Mer information om vår verksamhet kan du få genom att besöka ett av våra möten eller skicka e-post till ordf(a)sdxf.se .