Västkustens DX-klubb

Vi är en grupp radiointresseradFörslag logga VDXKe som sysslar med DX-ing .
Vi kallar oss Västkustens DX-Klubb (tidigare Volvo DX-Klubb) och ingår i Sveriges DX-Förbund sedan mer än 30 år. Om du är intresserad av Volvo DX-Klubbs historia så finner du vår jubileumsskrift från 2004 HÄR.
Vi träffas en gång i månaden på Radiomuseet. Då börjar vi alltid kl 19:00.

Under våren 2020 ser programmet preliminärt ut som följer:

Tisdag 14/1: Klubbmöte. Inget program bestämt än

Tisdag 4/2:  Årsmöte kl 19.00  Staffan berättar om Coronaviruset. Semla till kaffet.

Tisdag 3/3:  Studiebesök på Sveriges Radio, SR. Samling i entrén kl 14.45. Obligatorisk anmälan med personnummer till Lars Wieden senast den 26 februari.

Tisdag 7/4:   Klubbmöte. Inget program bestämt än.

Tisdag 5/5:   Klubbmöte. Inget program bestämt än.

Tisdag 2/6:   Klubbmöte. Inget program bestämt än.

Tisdagar  mellan våra möten på Radiomuseet har vi möte hos Stig-Owe alternativt arbetsmöte i Sveriges DX-Förbunds arkiv. Vårens träffar är kl 19:00 hos Stig-Owe (alternativt kl 18:00 för arbetsmöten) följande tisdagar: 21/1, 18/2, 17/3, 21/4, 19/5. Vilka datum som blir tidningsbytarträffar respektive arbetsmöten får vi återkomma till, se uppdaterad information här på webben.

Vi planerar för en lyssnarträff på våren (preliminärt den 17-18 april) och en på hösten i någon sommarstuga, där det är fritt från störningar och där vi kan vi dra ut långa antenner.

Klubben har tillsammans med Radio Igloo Team producerat ett musikprogram med artister från västra Sverige. Programmet sändes vid två tillfällen i december 2018 på mellanvåg från en fri radiostation i NL. Programmet ändes även två gånger från Nordamerika på kortvåg 6925 kHz med hjälp av Radio Gaga. Tyvärr var konditionerna mot Europa usla de kvällarna.

Till vår lyssnarträff i Loo den 22 november hade vi i samarbete med Radio Igloo Team och en fri radiostation i Mellaneuropa sammanställt ett musikprogram där våra medlemmar valt ut sin favoritmusik. Programmet, som sändes på 6270 kHz, hördes med goda signaler i större delen av Europa.

Här är medlemmar från Västkustens DX-Klubb och Malmö Kortvågsklubb på besök på Danmarks Radios långvågssändare i Kalundborg hösten 2017. Längst fram till höger stationens systemspecialist Jens Christian Seeberg som gav oss en djupgående presentation om stationen och dess historia.

Vi har vanligtvis något byggprojekt på gång, för våren är det ännu inte klart vad det blir, men det finns funderingar på att bygga aktiva LF-filter. Förra våren har flera medlemmar byggt frekvensräknare att ansluta till mottagaren.

De flesta av oss ca 15 man i klubben är även medlemmar i Radiohistoriska Föreningen i Västsverige som driver Radiomuseet.

Mer information om vår verksamhet kan du få genom att besöka ett av våra möten eller skicka e-post till vdxk(a)sdxf.se .