Västkustens DX-klubb

Vi är en grupp radiointresseradFörslag logga VDXKe som sysslar med DX-ing .
Vi kallar oss Västkustens DX-Klubb (tidigare Volvo DX-Klubb) och ingår i Sveriges DX-Förbund sedan mer än 30 år. Om du är intresserad av Volvo DX-Klubbs historia så finner du vår jubileumsskrift från 2004 HÄR.
Vi träffas en gång i månaden på Radiomuseet. Då börjar vi alltid kl 19:00.

Under hösten 2019 ser programmet preliminärt ut som följer:

Tisdag 10/9: Klubbmöte. Alf och Martin berättar om sommarens piratträff i Holland 

Tisdag 1/10:  Klubbmöte. Inget program bestämt än.

Tisdag 5/11:  Klubbmöte. Inget program bestämt än.

Tisdag 3/12:   Klubbmöte. Inget program bestämt än.

Tisdagar  mellan våra möten på Radiomuseethar vi möte hos Stig-Owe alternativt arbetsmöte i Sveriges DX-Förbunds arkiv. Höstens träffar är kl 19:00 hos Stig-Owe (alternativt kl 18:00 för arbetsmöten) följande tisdagar: 17/9 (tidningsbytarträff), 15/10 (arbetsmöte ), 19/11 (tidningsbytarträff), 17/12 (arbetsmöte). Vilka datum som blir tidningsbytarträffar respektive arbetsmöten kan eventuellt komma att ändras, se uppdaterad information här på webben.

Vi brukar ordna en lyssnarträff på våren och en på hösten i någon sommarstuga, där det är fritt från störningar och där vi kan vi dra ut långa antenner. Datum för höstens lyssnarträff är ännu inte bestämt, men vi försöker ha det ganska sent (kanske november) för att ha så god hörbarhet som möjligt av Nordamerikanska mellanvågsstationer.

Klubben har tillsammans med Radio Igloo Team producerat ett musikprogram med artister från västra Sverige. Programmet sändes vid två tillfällen i december 2018 på mellanvåg från en free-radiostation i NL. Planer finns att sända programmet i Nordamerika på kortvåg 6925 kHz den 15 februari med hjälp av Radio Gaga.

Här är medlemmar från Västkustens DX-Klubb och Malmö Kortvågsklubb på besök på Danmarks Radios långvågssändare i Kalundborg hösten 2017. Längst fram till höger stationens systemspecialist Jens Christian Seeberg som gav oss en djupgående presentation om stationen och dess historia.

Vi har vanligtvis något byggprojekt på gång, för våren är det ännu inte klart vad det blir, men det finns funderingar på att bygga aktiva LF-filter. Förra våren har flera medlemmar byggt frekvensräknare att ansluta till mottagaren.

De flesta av oss ca 15 man i klubben är även medlemmar i Radiohistoriska Föreningen i Västsverige som driver Radiomuseet.

Mer information om vår verksamhet kan du få genom att besöka ett av våra möten eller skicka e-post till vdxk(a)sdxf.se .