Västkustens DX-klubb

Vi är en grupp radiointresseradFörslag logga VDXKe som sysslar med DX-ing .
Vi kallar oss Västkustens DX-Klubb (tidigare Volvo DX-Klubb) och ingår i Sveriges DX-Förbund sedan mer än 30 år. Om du är intresserad av Volvo DX-Klubbs historia så finner du vår jubileumsskrift från 2004 HÄR.
Vi träffas en gång i månaden på Radiomuseet. Då börjar vi alltid kl 19:00. Under våren 2017 ser programmet preliminärt ut som följer:

Tisdag  10/1:  Presentation av KIWI SDR-mottagare

Tisdag 7/2:  Årsmöte och teknikföredrag

Tisdag 7/3: Vårens byggprojekt

Tisdag 4/4: Rapport från piratmöte i Skåne

Tisdag 2/5: Förberedelser inför årets DX-Parlament i Jönköping

Tisdag 13/6 (OBS nytt datum): Presentation av Ultralight DX av Staffan och en rapport från DX-Parlamentet i Jönköping

Dessutom har vi tidningsbytarträffar hos en våra medlemmar mellan våra möten på Radiomuseet. Vårens träffar är kl 19:00 följande tisdagar kl 19:00: 21/2, 21/3, 18/4, 16/5.

Vi brukar ordna en lyssnarträff på våren och en på hösten i någon sommarstuga, där vi drar ut långa antenner. Datum och plats för höstens lyssnarträff är ännu inte bestämt.

Vi brukar också ha en utflykt varje termin där vi till exempel besöker en radiostation, något museum eller annat intressant.

Vi har vanligtvis något byggprojekt på gång, för våren är det ännu inte helt bestämt, men det finns funderingar på att bygga aktiva LF-filter eller frekvensräknare att ansluta till mottagaren.

De flesta av oss ca 15 man i klubben är även medlemmar i Radiohistoriska Föreningen i Västsverige som driver Radiomuseet.

Mer information om vår verksamhet kan du få genom att besöka ett av våra möten eller skicka e-post till ordf(a)sdxf.se .